استعفای هفت معاون وزارت صنعت به دلیل رسیدن به سن بازنشستگی فرصت خوبی برای منصوب کردن مدیران و معاونان جوان و متخصص در حوزه‌های بازار و تولید است

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس از وزیر صنعت، معدن و تجارت خواست تا مشکلات اجرایی و مالی واحدهای تولیدی بزرگ، متوسط و کوچک را حل، بستر توسعه صادرات کالاهای ایرانی را ایجاد و بازار کالا و خدمات را به درستی تنظیم و ساماندهی کند.

سیده حمیده زرآبادی در گفت‌وگو با ایسنا خواستار تدوین برنامه‌های پایدار و با ثبات در این سه حوزه صنعت، معدن و تجارت شد.

وی گفت: باید توجه به واحدهای تولیدی بزرگ، متوسط و کوچک باشد و حل چالش‌های متنوع و متکثر این واحدهای اقتصادی باید جزو اولین اقدامات وزیر صنعت، معدن و تجارت باشد.

نماینده مردم قزوین در مجلس تاکید کرد: اگر این مشکلات برطرف نشود هم در تامین مواد اولیه تولید و تنظیم بازار کالا و خدمات، مشکلات بدتر می‌شود و هم سرمنشاء ایجاد مشکلات متعدد در حوزه امنیت شغلی و معیشتی کارگران خواهد شد.

وی خواستار توجه رضا رحمانی به رفع چالش‌های حوزه صادرات کالا شد و افزود: باید به صورت دقیق و از طریق راه‌کارهای مطلوب بستر رفع چالشهای حوزه صادرات انجام شود. وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین باید تنظیم بازار را به نحوی انجام دهد که دادستانی به صرف برخورد با محتکران کالا به کارگاه‌های واحدی تولیدی هجوم نبود و موجودی انبار آنها را به عنوان کالای احتکار شده به بازار عرضه کند. لو رفتن انبارها کالاهای احتکار شده و عرضه اجناس این انبارها به بازار انجام شد اما در این مسیر به کارگاه برخی تولیدکنندگان نیز هجوم برده شد و تولیدات این کارگاه‌ها به عنوان کالاهای احتکاری ضبط شد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس همچنین خواستار تدبیر رضا رحمانی برای قیمت‌گذاری کالاها براساس ارز بازار آزاد شد و افزود: تولیدکنندگان و واردکنندگان متعددی مواد اولیه کار یا محصولات و کالاهای واردات را براساس ارز 4200 تومان یا ارز نیمایی انجام می‌دهند اما مردم مجبورند این کالاها و خدمات را بر اساس ارز بازار آزاد خریداری کنند. وزارت صنعت، معدن و تجارت باید فکری اساسی و عاجل برای این مسئله کند.

زرآبادی با بیان اینکه رضا رحمانی در انتخاب معاونانش باید دقت لازم را داشته باشد، گفت: استعفای هفت معاون وزارت صنعت به دلیل رسیدن به سن بازنشستگی فرصت خوبی برای منصوب کردن مدیران و معاونان جوان و متخصص در حوزه‌های بازار و تولید است، مدیرانی که باعث دمیده شدن امید به اقتصاد شوند. توجه به این مسئله در شرکتهای دولتی تحت امر وزارت صنعت اهمیت بیشتری دارد.

وی تاکید کرد: اولین قدم برای ایجاد تحول در وزارتخانه‌ای که تاثیر بالایی بر شاخص‌های اقتصادی دارد تدوین برنامه‌ای مبتنی بر شاخص‌ها و معیارهایی با توجه به شناسایی نقاط معیوب در سه حوزه صنعت، معدن و تجارت باشد. رحمانی باید با آسیب‌شناسی در این سه حوزه برنامه‌هایش را اعلام کند. با مشخص شدن وضعیت حال حاضر کشور در این سه حوزه، آن وقت می‌توان برای تحول‌زایی مدنظر وزیر، برنامه‌ریزی درست و قابل اجرا کرد، اما اگر وضعیت این سه بخش آسیب‌شناسی نشود، نمی‌توان عملکردها را اندازه‌گیری کرد و امور همچون گذشته به صورت شخصی و سلیقه‌ای انجام می‌شود و معیار سنجش عملکردها نیز سلیقه و نظر اشخاص خواهد بود.

نماینده مردم قزوین در مجلس ادامه داد: پس از تدوین جزییات برنامه تحول‌زا، باید زمان بندی انجام هر بخش نیز مشخص شود. اهمیت این مسئله در صنعت خودروسازی بسیار بیشتر است چرا که طی چهار دهه گذشته همواره با شعار حمایت از تولید از خودروسازان حمایت شده است اما با یک تحریم، مشخص شد که این صنعت تا چه در خودکفایی در تولید قطعات بخش‌های مختلف یک خودرو، به واردات وابسته است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار تاسف کرد: کمک به خودروساز در این چهار دهه هیچ‌گاه منوط به نوع خدمت‌رسانی به مشتریان و پیشرفت‌های فنی و تکنولوژیک نبود این در حالی است که کیفیت خودرو، روز به روز پس‌رفت کرد اما حمایت‌های دولتی و قیمتهای خودرو به صورت مرتب افزایش یافت.

زرآبادی با بیان اینکه زمان تحول در صنعت خودروسازی کشور فرا رسیده است، گفت: باید ارزیابی از عملکرد صنعت خودروسازی کشور مبتنی بر نظرخواهی از مشتریان مورد تجدید نظر قرار گیرد.