سخنگوی فراکسیون زنان مجلس : تخصیص اعتبارات بیشتر برای فراهم کردن زمینه ادامه تحصیل دختران تبعیض نیست بلکه اقدامی پیشگیرانه در شیوع آسیبهای اجتماعی است.
سیده حمیده زرآبادی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با بیان اینکه ترک تحصیل دختران نسبت به پسران بیشتر است، گفت: مسائل فرهنگی کشور یکی از دلایل این موضوع است که در برخی مناطق به دختران اجازه ادامه تحصیل داده نمیشود؛ برای رفع این مشکل باید از طریق آموزشهای اجتماعی چنین تفکراتی را به مرور زمان اصلاح کرد.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی افزود: در برخی مناطق دختران همزمان با تحصیل ازدواج میکنند و با توجه به اینکه براساس قوانین کشور افراد متاهل باید در مدارس شبانه ثبتنام کنند ترک تحصیل آنها پس از ازدواج بیشتر میشود البته میتوان با راهکارهایی مانند افزایش سن ازدواج یا اجازه ادامه تحصیل متاهلین در مدارس روزانه موانع را برطرف کنند.
وی بیان کرد: از آنجایی که جمعیت روستاها کاهش پیدا کرده به همین دلیل در تمام روستاها مدرسه وجود ندارد و دانشآموزان ناچارند برای مدرسه به روستاهای همجوار رفت و آمد داشته باشند این کار برای پسران مشکلی ایجاد نمیکند اما برخی خانوادهها به دختران خود اجازه رفت و آمد و طی مسافتهای طولانی را نمیدهند آموزش و پرورش سرویسهای مطمئنی برای رفت و آمد دختران دانشآموز تعبیه نکرده است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه بسیاری از خانوادههای روستایی مشکلی با ادامه تحصیل دختران خود ندارند اما از آنجایی که امکانات و مدارس در آن روستاها موجود نیست دختران ناچارند ترک تحصیل کنند، عنوان کرد: با توجه به اینکه بسیاری از مسیرهای روستایی صعبالعبور هستند و عبور و مرور از آنها به سختی انجام میگیرد آموزش و پرورش باید به ادامه تحصیل دختران نگاه ویژهای داشته باشد و امکانات لازم را برای آنها فراهم کند.
سخنگوی فراکسیون زنان مجلس ادامه داد: تخصیص اعتبارات بیشتر برای فراهم کردن زمینه ادامه تحصیل دختران تبعیض به حساب نمیآید و در واقع اقدامی پیشگیرانه است آسیبهای اجتماعی در کشور روند افزایشی دارد و از آنجایی که در ایران محور خانواده زنان هستند و دختران امروز مادران فردای ما هستند؛ هرچه سرمایهگذاریها در حوزه آموزش دختران بیشتر شود در آینده خانواده بانشاط تر و با مشکلات کمتر خواهیم داشت./
منبع:خانه ملت